Informationskväll på Vällingbybrandstation.

Onsdag den 5 november var vi 17 st från Lambarön som slöt upp för den information/utbildnings kväll som vi blivit utlovade tidigare i vår. Det var stationschef Jonas Andersson med brandmästare Håkan som höll i presentationen.

IMG_2955

Vi fick bland annat lära oss vad som krävs för att det skall kunna brinna; Syre, Värme och Brännbart. Samt hur man skall agera när olyckan väl är framme.

Rädda – Varna – Larma 112 – Släck.

Vi fick också en påminnelse om att Lambarön är utsatt då det tar längre tid för brandkåren att komma ut. Snabbast idag är om vi möter upp brandmännen på sjöbacken med egna båtar.

Att vi har en motordriven brandspruta på ön är en viktig del i vårt brandskydd och vi kommer att behöva fortsätta öva med den regelbundet. Frågan ställdes om vi kan få tips/hjälp på plats av brandkåren vid ett kommande övningstillfälle.

Detta innebär att Lambaröborna bör vara mer förebredda än vid normala förhållanden. Rekommendationen från brandkåren är att alla hem är utrustade med en brandsläckare, en brandfilt samt brandvarnare. Här är tipset från Jonas att vi gärna har flera brandsläckare per hushåll då vi är extra utsatta.

Ulf Jonsson tipsar alla om att K-Rauta har kampanj fram till den 23/11 på ett brandsläckarkit; 6kg pulversläckare och brandfilt för 299:- medlemspris. En 6 kg släckare kostar normalt mellan 400-500:- på Rusta och Claes Ohlsson.

Brandsrputa och filt

Bifogar en broschyr för Skärgården “Säker hemma” som delades ut på plats.
Säker hemma_Skärgård_Storstockholms brandförsvar

Gå gärna även in på nedan sida där fler tips finns http://www.storstockholm.brand.se/privat/bostadsakerhet/skargard

 

/Hasse & Annelie Rosén