månadsarkiv: december 2014

Mer positiv information om särtaxan!

Kalle Lodin har fått skriftligt besked från Stockholm Vatten om att man inte kommer att överklaga VA Nämndens beslut. Det innebär att ni som betalat in det extra särtaxebeloppet har pengar att se fram emot och att ni övriga som inte redan betalt inte behöver betala någonting utöver Stockholm Vattens normaltaxa.
Trevlig julklapp för Lambaröborna!
/Sven-Olof
vattenkran

Ytterligare en julklapp! Bygglov för nya pontonen beviljat!

Vid Stadsbyggnadsnämndens möte 11/12 fick Stadsbyggnadskontorets ansökan om bygglov för att bygga en ny pontonanläggning för ca 60 båtar vid 10:10 tomten bifall.
Efter alla år av osäkerhet om var Lambaröborna ska lägga sina båtar på fastlandssidan känns det väldigt skönt att det här ärendet är i hamn! ;-)
Bygglovet kan fortfarande överklagas men sannolikheten för att en ny brygganläggning kommer till stånd är stor!
Klicka på länken här för att läsa protokollutdraget från Stadsbyggnadsnämndens möte 11/12 2014

/Sven-Olof

julklapp

Nya grannar på Abborrgräset 8

20141130_115631
Nu flyttar Karin och Karl-Johan Peres in på Abborrgräset 8! Från den 12/12 har huset fått nya ägare! Det är med glädje Ulla och jag hälsar Karin, Karl-Johan och deras lilla dotter Olivia välkomna till ön. Vi hoppas att det ska få det lika trevligt som vi har haft det under alla år och önskar dem lycka till med sin nya fritidsbostad!
Själva tackar vi för den tid som varit och hoppas vi kan hålla kontakt även framöver.

/Ulla och Sven-Olof

Glad nyhet om särtaxan! Lambaröborna vann!

Nu har äntligen frågan om särtaxa för vatten och avlopp blivit avgjord i Statens VA-Nämnd till Lambaröbornas fördel! Domen kom igår och och ni kan själva läsa hur VA-Nämnden resonerat sig fram till sitt beslut!
Kom ihåg att Stockholm Vatten har tre veckor på sig från domslutet 10/12-14 att överklaga till Svea Hovrätt. Vi har ingen aning om de kommer att göra det eller inte. Om inget överklagande sker vinner domen laga kraft om tre veckor och vi kan emotse en välkommen förstärkning av kassan i början på nästa år! Håll tummarna!
Klicka på länken här för att läsa domen!

/Sven-Olof

vattenkran