månadsarkiv: augusti 2013

Tankar som bara ploppar upp !!

Gick ut på altanen knäppte på datorn och kollade vad som hänt runt om i värden . Och det är klart ….. det mesta är bara elände, Krig , Våld , Katastrofer !! Kollar in vad som hänt hemma i Jakobsberg …..Brand i polishuset , brända bilar mm . Då inser jag vad bra vi har det Vi som är på Lambarö . När man är här känns det som om man är långt borta från allt elände och en sämre utsikt kan man ju ha . Njut av det vi har !!

20130826_123817

Lantmätare i farten

dig20130821_010
Igår, onsdag 21/8, syntes två lantmätare till vid Sjöbacken, bredvid vår lastbrygga, från konsultföretaget Grontmij sysselsatta med att göra inmätning för Trafikkontorets räkning. Med andra ord det ser ut att röra på sig i pontonfrågan.
Tidtabellen för våra nya pontoner är tyvärr fortfarande oklar men vi återkommer med information så fort vi vet något!

/Sven-Olof Rönnskog

Höstfest 2013 !!

_DSC0130Någon där uppe ” vem det nu än är ? ” såg till att kvällen förblev regnfri och stillsam . Som vanligt bjöds det på musik och de som ville kunde ta en sväng på vår alldeles egna Ångbåtsbrygga . Förfriskningar fanns det och såklart det självklaraste av allt självklara ……Darttavlan, dit många söker sig för att bevisa sin pricksäkerhet …..( med varierande resultat) !!

På bilden ses några danssugna besökare , varav vår alldeles egna Ordförande Gunnar B !!

 
Fler bilder kan du se här!

Höstfest 2013 !!

_DSC0026

Höstfest !!

Årets upplaga av höstfesten kunde ha bjudit på en bättre start på dagen än mörka moln och regn , men skam den som ger sig . Barnfesten började med ett uppsamlingståg runt ön och fortsatte sedan med 5-kamp med många tuffa deltagare . Fiskdamm & Lotterier stod sedan på tur. Och efter det …… såklart Saft & Bullar !!

På bilden ses många glada deltagare och arrangörer !!

Fler bilder kan du se här!

Sabrering!

Sabrering

Rune Thyselius på Abborrgräset 4 utför en avancerad metod, Sabrering, att öppna en champagneflaska med hjälp av sabel.
Om ni tittar noga så syns korken till höger i bild.
Bilden är tagen av Runes granne, Hans Rosén, antagligen lätt förbluffad.

BryggLoppis !!

BryggLoppisen blev en succè (igen) . Många kom med stora lass och gick hem med lättare steg och andra tvärtom . Gott fika fanns till försäljning från olika bord . Vi gästades av 4-5 unga killar som kom förbi i en båt , dom handlade några loppisprylar och åkte därifrån efter lite saft och bullar i magarna. Återstår att se om detta blir en årlig aktivitet på ön ? Kom med förslag !!

/ Nilla Södergren

20130727_134439    20130727_134233    20130727_134401

                                        Taggade försäljare och sugna köpare !!

 

 

Midsommar 2013

Som alltid är ju Midsommar något speciellt för oss på Lambarö och våra vänner . Extra kul i år var att vi hade ett gäng Amerikanare här ( vänner till Gustav Rydstedt ) som gladeligen antog våra traditioner och var med och klädde stången samt dansade Små Grodorna och jag tror att dom även lärde sig det magiska ordet Skål .Trots en blåsig barndans men med varm sol kom det många för att dansa och därefter avnjuta tårta och saft .Till Kvällen avtog blåsten och vi fick en trevlig kväll med bra musik ,dans och lite förfriskningar .                                    IMG_7699  IMG_0816  IMG_0798

Besök av Fikabåten

_DSC0004

Idag hade vi ett trevligt besök vid vår brygga av Fikabåten. Fikabåten angör de olika bryggorna på ön och säljer gott kaffebröd. För de som inte har egen brygga avslutas turen vid Ångbåtsbryggan där man också kan handla.

Elisa, Ellen, Saga och Sofia levererar gott kaffebröd till en imponerad Ulla Rönnskog.

Flickorna berättade att försäljningen gått väldigt bra med över femton kunder

/Sven-Olof